AA iets voor jou?

Sta je met je rug tegen de muur en weet je niet meer hoe het verder moet? Dan kan de AA Den Bosch je helpen. Hoe? Heel simpel. Bezoek de wekelijkse avondbijeenkomsten en laat je helpen door mensen die hetzelfde hebben (gehad) als jij. Je zult het ervaren als een warm bad.

Alleen omringd door mensen die jouw verhaal herkennen en begrijpen, omdat ze hetzelfde meegemaakt hebben als jij. Geen beroepsdeskundigen, geen gedragspsychologen of andere specialisten. Alleen ervaringsdeskundigen……zoals jij! Omdat we beseffen dat matig drinken voor ons niet is weggelegd, gaan er samen aan werken om nuchter te worden en te blijven.

Wij werken laagdrempelig:

  • Wij vragen niet naar je adres of andere gegevens, je voornaam is voldoende;
  • Wij vragen geen contributie of lidmaatschapsgeld;
  • Wij vragen alleen dat je je openstelt om alcohol uit je leven te bannen, omdat je zelf weet dat je er niet mee om kunt gaan.

 

Aan de hand van 12 stappen, die de weg naar de nuchterheid behandelen, bespreken we in een groep van tien tot vijftien personen ieders ervaringen in de afgelopen week. Wij helpen elkaar met het vermijden van valkuilen en geven elkaar tips om ook in de komende week weer geen alcohol te gebruiken. Ben je toch een keer de fout ingegaan? Jammer, maar geen man overboord. Als je maar terugkomt. Dan doen we samen een nieuwe poging.

Ervaren leden stellen hun ervaring en telefoonnummer ter beschikking voor de nieuwkomers, die de in de moeilijkste eerste fase zitten. Nieuwkomers helpen de ervaren leden zich te herinneren hoe moeilijk en uitzichtloos hun situatie leek, voordat zij bij AA Den Bosch hulp zochten. Op deze simpele wijze zijn ontelbare probleemdrinkers weer nuchtere, gelukkige mensen geworden, zijn relaties gered, is ontslag vermeden en schade aan het lichaam voorkomen.

Bel, en je bent welkom op de eerstvolgende donderdag- of maandagbijeenkomst. Heb je meerdere verslavingen? Meld het ons en wij kunnen je de weg wijzen naar groepen die daar ervaring mee hebben.

Tenslotte nog dit: alcoholisme komt voor in alle sociale kringen. Dat geldt ook voor de bezoekers van de bijeenkomsten van AA Den Bosch. Artsen en leraren, ouderen en jongeren, mensen die een uitkering hebben, alle klassen zijn vertegenwoordigd en allemaal zijn we gelijk in ons alcoholisme en de wens om dat de baas te worden.