AA iets voor partners?

Regelmatig worden we gebeld door partners van mensen met een drankprobleem. Ze weten zich vaak geen raad meer met het drankgebruik van hun partner, en het gedrag dat daaruit voortvloeit. Natuurlijk staan we ook partners graag te woord. Echter, AA Den Bosch is een werkgroep waar partners geen actieve rol hebben. De bijeenkomsten worden enkel bijgewoond door de alcoholisten. Dit heeft onder andere te maken met de anonimiteit en het behouden van het veilige karakter binnen de groep.

Partners hebben vaak veel vragen. Ze hebben meestal al alles geprobeerd om door te dringen tot de drinkende partner maar het wil maar niet lukken. Door onbegrip en onmacht ontstaan vaak steeds groter wordende spanningen die uiteindelijk uitlopen op een relatiebreuk. Dat hoeft echter niet.

Partners hebben een belangrijke rol in het proces van stoppen met drinken dat de drinker ondergaat. Het is misschien geen makkelijke rol maar door de steun van partners kan het proces voor de drinker worden versneld waardoor de nodige problemen meestal voorkomen kunnen worden.

Gelukkig staat een partner niet alleen voor deze taak. AL-ANON familiegroepen zijn groepen die bestaan uit partners of vrienden van alcoholisten die, door onderling ervaringen uit te wisselen, elkaar helpen om de drinkende partner te helpen in zijn herstel-proces. Daarnaast vinden partners vaak veel begrip en troost in deze groepen.

De website van de AL-ANON familiegroepen is www.al-anon.nl. Op deze pagina vindt je alle informatie over de AL-ANON. Tevens tref je er een lijst aan van alle groepen in Nederland.

In Den Bosch is er ook een partnergroep van het Ismes Huis. kijk op www.ismes.nl voor meer informatie.